Cara Melajukan StartUp PC Korang Tanpa Perlu Download Apa2 Tools

Posted by SS  |  at  11:15:00 PTG 7 comments

Caranya mudah sahaja. Tak payah download tools apa2 pun. Mungkin trik ni dah ramai yang tau kot. Tak kisahlah yang penting dapat jugak ilmu duniawi ni kan.



1. Pergi Start menu - search - taip "msconfig"  @  tekan kekunci WIN + R dan taip "msconfig"

From Start Menu


From WIN + R


2. Pergi ke startup dan pilih lah program mana yang korang rasa tak penting.




3. Bila dah selesai klik "OK" dan "Restart". Tengoklah hasilnya nanti.




Selamat Mencuba!!!



Ok bye..

Tagged as:

About the Author

Seorang pelajar dan pekerja pada masa yang sama, belajar sekadar untuk bekalan hidup agar tak sesat, bekerja pula sekadar mencari harta dunia yg sementara.. sebarang pertanyaan emailkan ke: white_sheep@linuxmail.org

Get Updates

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Share This Post

Related posts

7 ulasan:

  1. oh okay,aku try nanti,thanks beb sharing

    BalasPadam
  2. kau tau kg tu?jauh tak?err best tak?ada apa kat sana?bnyk beno aku tny eh :D

    BalasPadam
  3. pernah cuba...tp lupa...
    skrg da format, bleh la buat blik...thank :D

    BalasPadam
  4. Garena Plus pon ader ? maen Blackshot ker ?

    BalasPadam
  5. ader Garena Plus ? maen Blackshot ker ?

    BalasPadam
  6. salam..
    camne nak wat theme desktop macam awak punye ea?

    BalasPadam
  7. awak boleh pergi ke entri ni untuk pilih theme2 yg cooool http://speakersekolah.blogspot.com/2012/04/bosan-dengan-theme-windows-7-yang-sedia.html @lucky gurlz

    BalasPadam

Cerita Lain

    Popular Posts

Copyright © 2013 Speaker Sekolah. Blogger SS converted by SpeakerSekolah
Amirul Fazil. Proudly Powered by Blogger.
back to top