Jadikan Hanfon Korang Sebagai Hotspot !!!

Posted by SS  |  at  11:04:00 PTG No comments



Lepas terbaca entri sahabat blogger Ezad pasal wifi tiba2 teringat teknik ni. Teknik ni akan buat hanfon korang jadi hotspot macam kat kedai mamak lah. Bezanya ialah, hotspot tu berasal adalah dari hanfon korang. Adakah mustahil? Jawapannya tidak mustahil selagi hanfon korang ade wifi. Apa yang korang perlu buat mula2 adalah:




Check dulu hanfon korang tersenarai atau tak:

N8, E7, C7, C6-01, 5800 XpressMusic, 5530 XpressMusic, E5, E51, E52, N95 8GB, N97, N78, N79, E71, E72, C5-03, X6, C6, N95, E63, E55, E60, E61, E61i, E65, E66, E73, E75, E90, N80, N81, N81 8GB, N82, N85, N86, N91, N93, N93i, N95 Americas, N95 8GB Americas, N96, N97 Mini, 5630 XpressMusic, 5730 XpressMusic, X5, 6710 Navigator, 8800 Erdos, E6, X7, 702T, T7, Oro, Nokia 500, Nokia 600, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 603, 808 Pureview







1.Pergi ke http://www.joiku.com/products/joikuspot_light  dan download app tersebut. App ni ada 2 versi iaitu Joiku Hotspot Light (free) dan Joiku Hotspot Premium (buy). Dah siap download, install app tersebut ke dalam smartphone korang.






2. Running app Joiku Hotspot yang korang dah install tadi. Klik kat Option - Start - Pilih Network

(Test on Nokia C5-03)



3.Selesai.



Selamat Mencuba

Tagged as:

About the Author

Seorang pelajar dan pekerja pada masa yang sama, belajar sekadar untuk bekalan hidup agar tak sesat, bekerja pula sekadar mencari harta dunia yg sementara.. sebarang pertanyaan emailkan ke: white_sheep@linuxmail.org

Get Updates

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Share This Post

Related posts

0 Murid Komen:

Cerita Lain

    Popular Posts

Copyright © 2013 Speaker Sekolah. Blogger SS converted by SpeakerSekolah
Amirul Fazil. Proudly Powered by Blogger.
back to top