Tutorial Kongsi 1 Broadband Dengan 10 Pengguna Serentak

Posted by SS  |  at  11:37:00 PTG 2 comments

Dah lama tak menulis sesuatu yang berilmu menanfaat. Maklumla ,sibuk dengan urusan duniawi yang sementara ni. Kalau tak sibuk dengan hal duniawi takut ada orang kata kita ni takde masa depan.. Tak gitu Cik Tijah? Iyekan aje la Tijah oiii! Apa aku merepek ni setan? Haishhh. Berbalik kepada tajuk!

Bagaimana nak kongsi 1 modem broadband dengan 10 pengguna serentak? Adakah broadband tu kita patah-patahkan dan kongsi sama rata? Tu keje gila namanya! Ok, kita jangan buat kerja gila, kita buat kerja yang lebih berfaedah.





1.Pertama sekali silalah download Connectify Pro di sini (jangan tanya aku dekat mana nak paste crack,budak tadika pun tau buat)





2.Pergi Kat Network Adapter - Pilih Network yang Korang Pakai - Right Click - Properties




3.Properties - Sharing - mark box yang kosong dan pilih 'wireless network connection'- Setting - Mark semua box macam gamba kat atas - Ok




4.Open software Connectify Pro yang korang dah install tadi-setting la apa2 yang patut - untuk setting internet, korang pilih network yang korang dah tetapkan di step 3 tadi - Start Hotspot




5.Tahniah!! Komputer korang dah jadi hotspot.


Benda ni memang berguna kalau hari2 korang dok berebut nak pakai broadband ngan adik bradik. Kalau kat asrama korang boleh bukak CC tau, itupun kalau broadband lajulah.hehe.(sejak bila broadband laju?)


Ok bye..

Tagged as:

About the Author

Seorang pelajar dan pekerja pada masa yang sama, belajar sekadar untuk bekalan hidup agar tak sesat, bekerja pula sekadar mencari harta dunia yg sementara.. sebarang pertanyaan emailkan ke: white_sheep@linuxmail.org

Get Updates

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Share This Post

Related posts

2 ulasan:

  1. okay wa baru tau,berukband kalau dah limit tak jln juga,haha

    BalasPadam
  2. broadband laju tu yg sush.....hahaha

    BalasPadam

Cerita Lain

    Popular Posts

Copyright © 2013 Speaker Sekolah. Blogger SS converted by SpeakerSekolah
Amirul Fazil. Proudly Powered by Blogger.
back to top